Over MediaLane

MediaLane, in 2014 opgericht door Iris van den Ende, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal onafhankelijk bedrijf voor content-creatie. We ontwikkelen en produceren TV, LIVE én THEATER. MediaLane is onafhankelijk en werkt in opdracht van en in samenwerking met commerciële en publieke media broadcasters, theaters, venues, licentiehouders en merken.

 

TV

Als onafhankelijke televisieproducent ontwikkelt en produceert MediaLane TV verschillende formats voor zowel de publieke- als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. Van entertainment tot infotainment en van real-life tot drama, alles komt bij MediaLane TV langs. Een aantal van de producties zijn ‘Even tot Hier’ met Niels van der Laan en Jeroen Woe, ‘Matthijs Gaat Door’, ‘Sint en Paul Pakken Uit!’ en ‘De TV Show’ van Ivo Niehe. Maar ook ‘Kees & Co’, het ‘Musical Awards Gala’, ‘Aria’, ‘Kleinsma Klassiekers’, ‘Koningin Maxima; Een leven lang Muziek’, ‘Nederland op film’, ‘André Hazes: Ik haal alles uit het leven’, ‘Duncan Laurence: Music First’ en vele andere producties worden door MediaLane TV geproduceerd. 

 

LIVE
MediaLane Live Entertainment creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes, André Hazes - live in Ahoy, SpaceXperience - Into the Future Live met André Kuipers, The Christmas Show in opdracht van RTL Live Entertainment, Univé Gym Gala: A Touch of Gold.

 

THEATER

De nieuwste afdeling van MediaLane is THEATER. Iris van den Ende over de theaterafdeling: “Ik ben door mijn ouders opgegroeid met de liefde voor theater. Binnen MediaLane focussen wij ons op de verdere uitbouw van televisie en live entertainment producties. Binnen deze visie past de start van een theaterafdeling heel goed. Wij zullen aan de slag gaan vanuit het oog voor talent en kwaliteit in producties. Het creëren van originele, nieuwe titels en het op die manier bijdragen aan de artistieke ontwikkeling van de Nederlandse musical, staat ook hoog in het vaandel voor de aankomende jaren van MediaLane Theater.” Dit najaar brengen we de eerste originele musical door MediaLane ontwikkeld: Diana & Zonen, en presenteren we de wereldwijde musicalhit Come From Away. Ook is Simone Kleinsma vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe solovoorstelling VERDER. Vanaf voorjaar 2022 komt Matilda de Musical naar Nederland in het iconische Oude Luxor Theater en zal in samenwerking met Studio 100 de musical 40-45 naar Nederland worden gebracht in een speciaal te bouwen pop-up theater. 

 

INTERNATIONAAL

Sinds afgelopen jaar is MediaLane ook vertegenwoordigd in Duitsland met het hoofdkantoor in Hamburg. De eerste show die MediaLane Duitsland presenteert is Magic Mike Live in Berlijn. Na het doorslaande succes van Magic Mike Live in Las Vegas en Londen brengt MediaLane deze nieuwe wereldhit naar Berlijn. De spectaculaire live show, naar een idee van Channing Tatum, is sinds januari 2020 te zien in het Club Theater Berlin aan één van de bekendste pleinen in Berlijn, de Potsdamer Platz.  Het Club Theater is grondig verbouwd voor de komst van Magic Mike Live en de show is op 16 januari 2020 in première gegaan.

 

TALENT
Wij geloven in de kracht van talent als het hart van onze content. Daarom werken we nauw samen met gevestigde namen als Paul de Leeuw, Ivo Niehe, Matthijs van Nieuwkerk, Niels van der Laan, Jeroen Woe en André Hazes maar ook met jong talent. Het is onze ambitie om verder te investeren in deze poule, om zo talent voor lange termijn aan ons te binden en nieuw talent te helpen ontwikkelen.

 

TEAM
Ook achter de schermen werken we met de beste teams van professionals en specialisten binnen elke afdeling en op elk vakgebied. Van concept, productie, commercie tot eindproduct.